tirsdag 18. september 2012

Hva er en god strategi for sosiale medier?

Når en bedrift har bestemt seg for å ta i bruk sosiale medier, er det en forutsetning at bedriften utarbeider en strategi for dette. Dette er uavhengig av hvor mye bedriften ønsker å satse på sosiale medier. Noen velger å ha egen hjemmeside, blogg, side på Facebook, Twitter osv, mens andre igjen ønsker at ansatte bruker sosiale medier for å fronte deres bedrift.
Uansett hvilket nivå satsingen ligger på, er bedriften avhengig av å ha et definert mål. Når målet først er vedtatt, kan man utarbeide en strategi for å nå dette. Det første en bedrift bør avklare, er målet. Hva er målet for bedriftens bruk av sosiale medier? Hvilken effekt ønsker så bedriften at dette målet skal gi?
For å nå målet og oppnå ønsket effekt, må bedriften utarbeide en strategi.Til å utarbeide en slik strategi kan viktige punkter være:

  • Hvorfor ønsker bedriften å være aktiv på sosiale medier?
  • Hvilke målgrupper ønsker bedriften å nå?
  • Hvilket budskap ønsker bedriften å formidle?
  • Hvem skal innvolveres, og hvilke retningslinjer skal disse følge?
  • Skal bedriften selv opptre på sosiale medier? I så fall hvilke?
Jeg har kikket på flere forskjellige strategier som ligger ute på slideshare. To av disse, KLP og Netcom, er profilert på sosiale nettverk og har gode slides om sin egen strategi for sosiale nettverk. Det finnes flere bedrifter som kun har en strategi for hvordan deres ansatte skal oppføre seg på sosiale nettverk. Altså er det store forskjeller på mål og strategi.


Lenker til to eksempler på gode slides som beskriver bedriftens strategi:
KLP: http://www.slideshare.net/katriner/strategi-for-kommunikasjon-i-sosiale-medier
Netcom:http://www.slideshare.net/oyvindvederhus/netcoms-sosiale-kommunikasjonsstrategi

2 kommentarer:

  1. Har brukt Netcom sine slides i innlegget jeg også, noe jeg ser flere har brukt. Var kanskje noe av det bedre og lettfattelige som jeg kunne finne på Slideshare.

    Mvh
    Terje

    SvarSlett
  2. Helt enig i det du skriver. Jeg har søkt litt på nett, og funnet flere som oppgir denne som en godt eksempel på en god strategi for sosiale medier.

    SvarSlett